• Tren hvor du vil med Miniband!

  minibåndMiniband er en rundformet strikk som finnes i ulike motstandsvarianter. Det er et supert treningsredskap til både rehabilitering og styrketrening. Fordelene med miniband er flere. De tar veldig lite plass, så det er perfekt til å ta med seg overalt, de er billige og de ser kanskje uskyldige ut, men du kan få ordentlig god kontakt med muskler du ikke så lett får tak i med tradisjonell styrketrening.

  Det finnes utrolig mye du kan gjøre med denne lille strikken, men jeg synes den er ekstra god til trene setemusklene. Setemusklene er kroppens største muskler og veldig mange har dårlig kontakt med disse, slik at andre muskler må jobbe mer når man bl.a løper. Dette øker risikoen for skade i både knær og hofter.

  Her skal du derfor få et lite øvelsesutvalg som blant annet hjelper deg å finne setemusklene på en bra måte.

  1.Knebøy

  En tradisjonell øvelse, men ved hjelp av strikken må du hele tiden ha et lite press ut mot siden, slik at du får tak i setemusklene samtidig som du hjelper knærne til å ikke falle inn mot midten, noe som er ugunstig for knærne. Så rett rygg,  sett deg bakover og ned så langt du klarer uten at ryggen forandrer form, vekten skal være på hælene. Press deg rolig opp og spenn rumpa på toppen. Ha hele tiden et fokus på å press strikken lett ut mot siden.

  2: Sidegang

  Denne øvelsen kan gjøres med både strake og bøyde knær. Du vil garantert kjenne at det brenner godt i sete-og lårmuskulatur. Har du bøyde knær, plasseres strikken rett over knærne, har du strake ben blir det tyngre jo lenger ned strikken er. Strikken skal aldri bli slak!

  3: Hofteløft
  IMG_7184Dette er en øvelse mange har gjort med vaktstang over hoftene eller uten vekter. Ligg på ryggen med hælene ganske nærme rumpa, strikken rett over knærne, bena i cirka skulderbreddes avstand, slik at strikken får et lett spenn. Løft bekkenet rett opp, skvis med rumpa på toppen og før så strikken så langt ut til sidene og inn igjen før du senker deg rolig ned.

   

   

   

  4: Kamskjellet

  IMG_7185

  Ligg på siden med strikken på oversiden av knærne. Ha bøyde ben, rett overkropp, hold magen lett inne. Føttene skal være samlet under hele øvelsen. Roter øverste hofte ut ved å løfte øverst kne så høyt opp du klarer, rolig tilbake til start.

   

   

   

  5: Fjellklatreren

  IMG_7187

  Detter er en tung øvelse for mage-, lår- og og ryggmuskulaturen, og er ikke for nybegynnere. Stå i en håndstående planke, med hendene under skuldrene. Prøv å ha en nøytral rygg og hold magen inne, ikke svai eller krum rygg. Strikken plasseres rundt og under begge føttene. Før det ene kneet inn så langt du klarer mot samme sides albue og tilbake til utgangsposisjon, gjenta med motsatt ben.

   

   

   

  6: Liggende sykling

  IMG_7186

  Her jobber vi med bakside lår og setet. Ligg på ryggen med strikken rundt og under begge føttene. Jobb med å suge magen lett inn mot ryggraden, før ett og ett ben rett ut. Øvelsen skal gjøres rolig og kontrollert.

  Vi på Oslo Naprapatklinikk selger Miniband og hjelper deg gjerne med å sette sammen et treningsprogram som er tilpasset  deg.

  Så ta med deg et Miniband på ferie, du vil sannsynligvis (som oss)  få et hat-elsk forhold til det!

   

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply