• Unngå ryggsmerter når du graver etter gull i sommer- 5 beste tips!

  Har du vært, eller skal du ta med barna til en fornøyelsespark i sommer? Vi har selv vært innom flere parker i løpet av ferien, der i blant Djurs Sommerland i Danmark.
  Selv om dette var noe vi gjorde for barna, skal jeg innrømme at gleden var STOR da vi oppdaget at vi kunne grave etter gull der. Jeg og Rikard ble rett og slett som barn igjen ☺
  Vi spurte våre Facebookvenner hvilke bilde Rikard ville unngå ryggsmerter på, og her kommer forklaringen

  ryggsmerter-ergonomi-arbeidsstilling

  På hvilket bilde har Rikard best arbeidsstilling for å unngå ryggsmerter?


  Ryggsmerter kan komme plutselig…

  Selv om vi tok litt av ved gullgruvene, fant vi fort ut at dette var en aktivitet beregnet for barn, enten vi ville innse det eller ikke. Det tok ikke lange stunden før vi merket at ryggene våre ble ømme og såre. Ja, selv naprapater kan glemme en god holdning når entusiasme og iver etter gull tar overhånd…

  Vi måtte finne noen løsninger, for å gi oss, det hadde vi ikke tenkt ☺ Og ryggsmerter var jo heller ikke aktuelt…
  Vi føler jo vi sitter inne med masse god kunnskap om kropp, ergonomi og holdning, og at dette sikkert er noe veldig mange andre kan ha nytte av…. Derfor tenkte vi at en liten veiledning i hvordan grave etter gull, med korrekt arbeidsstilling var på sin plass.

  Hvordan unngå ryggsmerter ved graving etter gull:
  Det første vi måtte tenke på var selvfølgelig å få en mer oppreist rygg. Ivrige som vi var, stod vi med kroppen bøyd fremover, men dette skaper kun trøtte ryggmuskler, og unødvendig trykk på mellomvirvelskivene våre, altså en økt risk for ryggskade eller ryggplager. Og som bildet under demonstrerer, så får man også en uheldig bøy av nakken, som også skaper trøtte nakkemuskler, og øket sjanse for nakkekink og/eller andre nakkerelaterte plager.
  Ryggsmerter-oslo-naprapat-klinikk-akutt-timer

  Selv om vi sitter inne med kunnskap om rett og korrekt ryggholdning, så var utfordringen her at selve gullgravene var såpass lave (visstnok ment for barn…). Men ved å enten sette seg på kne (blir veldig sølete, og kan være vondt for knærne), så gjelder det å bøye nok i knærne. Dette vil gjøre det mye mer ergonomisk for ryggen, og også for nakken. Jepp- det er tungt for bena- man får rett og slett se på det som bentrening ☺
  Ryggsmerter-smerter-ryggplager-behandling

  Her er derfor våre 5 beste tips når du skal grave etter GULL, og for å unngå ryggsmerter i etterkant av gullgraving:

  1. Stå med bøyde kne (Bonus- ekstra bentrening)
  2. Hold så rak ryggrad som mulig
  3. Ta hyppige pauser, ikke glem å riste på bena
  4. Drikk mye vann
  5. Man kan fort bli ivrig, ikke glem å se hva barna holder på med/Om de fortsatt er rundt deg…

  Selv om Emil yngste sønnen vår, ikke var like ivrig etter å grave gull, så var det faktisk veldig stas å holde i gullet, eller skatten som han likte å kalle det etterpå.

  Emil viser stolt frem gullet sitt

  Emil viser stolt frem gullet sitt

  Så uansett om det er å grave gull, ta oppvasken på hytta, eller luke i hagen du holder på med i sommer, så er det viktig å tenke på arbeidsstillingen til ryggen din- den skal være med deg lenge.

  Av alt GULLET vi klarte å kapre til oss i Djurs, har vi kjøpt en SPORTY forundringspakke vi ønsker å dele ut til en av våre Facebookvenner (kommer nå i august). Om du ennå ikke har likt siden vår, vil vi anbefale deg på det varmeste at du gjør det nå.

  KLIKK her for å LIKE siden vår på Facebook

  Gullhilsen fra Monica, og Oslo Naprapatklinikk-teamet

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply