• Massasje og anatomi på agendaen da vi fikk barnehagebesøk

  I dag har vi vært så heldig å få besøk av åtte barn fra Valhall barnehage. Vi synes det er så stas når barn er opptatt av kroppen og hva som skjer med den- og vi ble virkelig satt på prøve med mange gode og kloke spørsmål og svar fra de unge gjestene.

  Vi på Oslo Naprapatklikk er veldig opptatt av kropp og helse, ikke minst god og sunn helse. Vi mener at de viktigste årene for å legge best til rette for sunn forståelse for hva kroppen vår trenger er i ung alder.

  aktivitet-for-barn-barnehage-utflukt-massasje-oslo

  Valhall barnehage er på plass. Alle har funnet bokstaven sin.

  Agendaen i dag var derfor satt sammen av tre hovedtemaer. Anatomi med Bono, aktivitet med naprapat Rikard og massasje med Monica.

  lære-om-kroppen-barnehage-utflukt-oslo

  Vi viser barna at lunger og hjerte er godt beskyttet


  Anatomi- hvordan kroppen er bygd opp.

  Vi er så heldige å ha Bono til god hjelp. Han er et fullvoksent skjelett. Vi hadde blåst opp to ballonger for å vise hvor lungene sitter og hvilken funksjon de har. Vi hadde også en rød ballong som demonstrerte hjertet. Det var gøy å høre hva barna allerede kunne om kroppen.

  Filip utforsker skjelettet Bono

  Filip utforsker skjelettet Bono

  Aktivitet skaper sterke barn og voksne.
  Vi brukte de flotte abc-kortene fra Alfabtika til å snakke om kroppen- og det var mye de visste. Etter å ha snakket om hvor viktig det er for skjelettet vårt å være i aktivitet, passet Rikard på å ta barna med på litt lek og moro i treningsrommet vårt.

  oslo-naprapatklinikk-besøk-av-valhall-barnehage

  Rikard er i gang…

   

  trening-barn-oslo-naprapatklinikk

  …og leker med barna. Tror barna også koser seg 😉

  ”Rikard er vår svenske naprapat, og er svært opptatt av trening. Han jobber ekstra som treningsinstruktør hver uke. Og han er med på å utdanne styrkeroms instruktører for Friskis&Svettis i Norge og Sverige”

  Berøring og massasje gjør barn roligere og mer konsentrert.

  Etter litt lunsj og fruktstund- for å fylle på næring til skjelett og muskler var det tid for å snakke litt om sansene våre. Like viktig som mat, trening og hvile er for normal utvikling, er også berøring. Bokstavene B og F står sentralt når vi tar opp hvordan berøring skaper følelser, og at også dette er viktig for en sunn vekst av kroppen vår.

  anatomi-massasje-barnehage-oslo-naprapatklinikk

  Vi går gjennom kroppsdeler og sanser

  Alfabetika sine bokstavkort er fine til undervisning

  Alfabetika sine bokstavkort er fine til undervisning

  ”Naprapaten vår Monica har satt sammen et eget massasjeprogram tilrettelagt barn i barnehage og skolealder. Monica jobber også som massasjelærer på en skole i Oslo, og er utdannet spedbarns massør- så hun har masse kunnskap og erfaring i dette faget”
  Vi gir hverandre massasje / strykninger på ryggen mens vi forteller en historie om en liten gutt. Barna er helt stille og salige i blikket- det er tydelig at de nyter….»

  massasje-barnehage-barn-oslo-naprapatklinikk

  Barna gir hverandre massasje

  massasje-barnehage-barneskole-berøringens-effekt

  …og nyter.

  Effekter massasje kan ha hos barn
  Massasje av barn kan foruten å virke beroligende, også stimulere til bedre konsentrasjon, øke produksjon av tilveksthormon (spedbarns studier). Barn utvikler også bedre toleranse for hverandre og har minsket mobbing blant spesielt skolebarn.

  Jørgen skal gi storesøster massasje
  Når vi er ferdige roper barna at de vil ha mer- vi masserer to omganger hver og de er helt med. Vi spør Jørgen om han likte massasjen- alle barna roper JAAA i kor. Jørgen forteller også at han har en mamma, pappa og storesøster Celine han gjerne vil massere hjemme.

  barnehage-aktivitet-massasje-småbarnsforeldre

  Jørgen er fornøyd med dagen, og vil gjerne gi storesøster en massasje

  Takk til alle dere flotte barn som gjorde jobbdagen vår ekstra hyggelig i dag. Vi håper dere bruker kroppen aktivt og lærer venner og familie hvordan dere kan massere hverandre 🙂
  Klem fra Monica og Rikard

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply